Ajankohtaista

ILMOITTAUTUMINEN MUSKARIIN SEKÄ OPISTON AVOIMELLE OSASTOLLE JATKUU 30.9.2021 SAAKKA

Muskariin otetaan edelleen uusia oppilaita, niin Lohjalle kuin Nummelaan. Ilmoittautuminen osoitteessa https://lumo.eepos.fi/


VAPAAOPPILASPAIKAT HAETTAVANA PE 1.10.2021 MENNESSÄ

Tulostakaa ao. liite, täyttäkää se ja lähettäkää määräaikaan mennessä musiikkiopiston toimistoon, Kirkkokatu 6, 08100 Lohja. Liitteessä yksityiskohtaiset ohjeet.

Lohjan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on 29.8.2012 päättänyt (§ 47), että vapaaoppilaspaikan hakija ohjataan varamaan aika oman kunnan sosiaalityöntekijälle varallisuusselvityksen tekemistä varten. Vapaaoppilaspaikan myöntäminen perustuu sosiaalitoimen puoltavaan lausuntoon.
Varatkaa viimeistään viikon kuluessa vapaaoppilaspaikan hakuajan päättymisestä käyntiaika lausuntoa varten sosiaalityöntekijältä.
Saatuanne lausunnon, lähettäkää se viipymättä rehtori Hanna Repo-Nikkaselle (Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto, Kirkkokatu 6, 08100 Lohja). Rehtori tekee päätöksen vapaaoppilaspaikkojen myöntämisestä ja päätöksestä lähetetään kirje hakijalle.

Hakemus 2021-2022


LÄNSI-UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTO / Oppilastiedote 5.8.2021

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODEKSI 2021-2022

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!
Uusien ja jatkavien oppilaiden lopulliset opintotiedot (pääaine, opettaja, mahdollinen sivuaine, orkesteri, muha-ryhmä jne.) löytyvät Eepoksesta perjantaina 13.8.2021. Jos sinulla ei ole Eepos-tunnusta, ota yhteyttä toimistoon, seija.kivi@lohja.fi.
Musiikin hahmotusaineiden ryhmäjaot on tehty jo keväällä. (=muha, ent. mupe/teoria). Muha-ryhmiin liittyvät kysymykset: jaakko.rauhamaa@edu.lohja.fi, susanna.kiraly@edu.lohja.fi.

Soittotunnin ajankohta (=ilmoittautuminen) sovitaan instrumenttiopettajan kanssa. Opettajat  ottavat oppilaisiin yhteyttä viimeistään perjantaina 13.8.2021.
HUOM! Ennen soittotuntiajankohdan sopimista katso huolellisesti orkesterisi ja muha-ryhmäsi ajankohdat Eepoksesta.
Orkestereihin liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä omaan soitonopettajaan.
Lopulliset soittotuntiajankohdat varmistuvat ennen maanantaina 16.8.2021 alkavaa opetusta.
Odottakaa rauhassa opettajan yhteydenottoa.

Uusille oppilaille ja heidän huoltajilleen järjestämme info-tilaisuuden Google Meetissä torstaina 12.8. klo 18.00-19.00. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostitse ennen tilaisuuden alkua.
Instrumenttiopetus sekä kuoroharjoitukset alkavat ma 16.8.2021.

Huom! Muha-tunnit, muskari sekä orkesteriharjoitukset alkavat vasta ma 23.8.2021.
Tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki opetus alkaa lähiopetuksena.

Mikäli aiot lopettaa opiskelun, on siitä ilmoitettava toimistoon (seija.kivi@lohja.fi) viimeistään tiistaina 17.8.2021.

Tunneille tullaan vain täysin terveinä, yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä ja kaikkien tulee noudattaa huolellisesti yleisiä hygieniaohjeita kaikissa musiikkiopiston käyttämissä tiloissa ja tapahtumissa. Seuraamme jatkuvasti vallalla olevaa pandemiatilannetta ja tiedotamme mahdollisista muuttuvista tilanteista ja järjestelyistä.
Yleistä tietoa opiskelusta ja siihen liittyvistä käytännön asioista on nettisivulla kohdassa ”Tietoa musiikin opiskelusta”.

Ilmoittautuminen uusille musiikkileikkikoululaisille, avoimelle osastolle sekä kuoroon osoitteessa: lumo.eepos.fi/hakeudu oppilaaksi. Ilmoittautuminen on avoinna 31.8.2021 saakka.

Lisätietoja opistosta www.lohja.fi/musiikkiopisto

Toivotamme musisoimisen iloa ja turvallista lukuvuotta kaikille!

Koko musiikkiopiston väki

Musiikkiopisto kesälomalla

Musiikkiopisto on siirtynyt kesäloman viettoon. Hallinto palvelee 23.6. saakka.
Lukuvuosi 2021-2022 alkaa elokuussa. Oppilaiden opettajatiedot ym. päivitettynä Eepoksessa torstaina 12.8.2021. Uusien oppilaiden info-tilaisuus järjestetään 12.8.2021. Jatkavat oppilaat ilmoittautuvat suoraan opettajalle pe 13.8.2021. Opetus alkaa maanantaina 16.8. TIEDOTAMME KAUDEN ALOITUKSESTA TARKEMMIN ELOKUUSSA SÄHKÖPOSTILLA.
Toivotamme kaikille oppilaille ja huoltajille hyvää ja rentouttavaa kesälomaa!


VIHDISSÄ MUUTOKSIA KORONA-RAJOITUKSIIN 3.5. ALKAEN

20-vuotiaat ja sitä nuoremmat saavat 3.5. alkaen osallistua rajoitetusti ryhmäopetukseen. Musiikin hahmotusaineiden opetus jatkuu pitkän tauon jälkeen lähiopetuksena Kuoppanummen koululla. Ryhmäkoko maksimissaan 10 henkilöä. Lähikontakti oppilaiden välillä voitava välttää. Maskisuositus on edelleen voimassa, hyvää käsihygieniaa noudatettava.

Koronarajoitusten jatko 26.4. alkaen

LOHJALLA alle 20-vuotiaiden oppilaiden ryhmäopetus palaa kaikilta osin lähiopetukseen.  Vähintään 2 metrin turvavälien ja muiden turvallisuusohjeiden noudattaminen (maskit, käsihygienia, ei pienissäkään flunssaoireissa tunneille) on edelleen voimassa.
Musiikin hahmotusaineiden tunnit jatkuvat Lohjalla lähiopetuksena 26.4. alkaen.

VIHDISSÄ rajoitukset jatkuvat 30.4. saakka, kuten ao. tiedotteessa mainitaan.


Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston korona-tiedote oppilaille ja huoltajille 8.3.2021 alkaen

Huom! Ohjeistus koskee Lohjalla ja Vihdissä annettavaa opetusta.

1. Kaikkien oppilaiden yksilöopetus (=yksi oppilas ja yksi opettaja paikalla) jatkuu lähiopetuksena.

2. Kaikki musiikin hahmotusaineiden ryhmät (=muha-ryhmät) siirtyvät etäopetukseen.

3. Kaikessa muussa ryhmäopetuksessa vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat saavat lähiopetusta, mutta ryhmän maksimikoko saa olla vain 10 oppilasta + opettaja ja 2 m:n turvavälien on toteuduttava koko ajan muiden hygieniaohjeiden lisäksi. 2007 syntyneet ja sitä vanhemmat siirtyvät etäopetukseen myös muussa ryhmäopetuksessa.

4. Orkestereiden, kuorojen, bändien ja muiden mahdollisten ryhmien opettajat toteuttavat opetusta em. ohjeet huomioiden ja tiedottavat itse ryhmien opetusjärjestelyistä ja yksityiskohdista oppilaita ja huoltajia. Jos ryhmässä on molempiin ikäryhmiin kuuluvia oppilaita, voi opettaja harkintansa mukaan siirtää koko ryhmän etäopetukseen.

5. Muskariryhmissä opetus jatkuu lähiopetuksena, mutta kaikissa ryhmissä maksimikoko saa olla vain 10 osallistujaa + opettaja em. turvallisuusohjeet huomioiden. Opettajat tiedottavat huoltajia tarvittavista yksityiskohdista.

 


Vanhempien läsnäolo tunneilla ei ole sallittua.

Lisätietoja opetusjärjestelyistä saa omalta opettajalta.

VIHTI

Rajoituksia lasten harrastustoiminnasta on lievennetty. Alle 20-vuotiaat oppilaat saavat 10.2.2021 lähtien lähiopetusta. Ryhmäopetus palaa kaikilta osin lähiopetukseen ma 15.2.2021 alkaen.
Seuraavia turvallisuusohjeita tulee noudattaa: maskin käyttöä edellytetään kaikilta, mikäli se on mahdollista instrumentista riippuen, ryhmässä saa olla maksimissaan 10 oppilasta, tunneilla on pidettävä 2 m:n turvavälit, ryhmän tulee kokoontua aina samassa kokoonpanossa
Yleisötapahtumia ei järjestetä.
Vanhempien läsnäolo tunneilla ei ole sallittua.
Lisätietoja opetusjärjestelyistä saa omalta opettajalta.

HUOM! THL on laajentanut maskisuositusta koskemaan kaikkia yli 12-vuotiaita.

Pyydämme, että nyt myös musiikkiopiston oppilaat noudattavat tätä suositusta kaikissa niissä tilanteissa musiikkiopistolla, kun se on mahdollista


Muskari 2021

Uusia oppilaita otetaan muskariin vapaina oleville paikoille ilmoittautumisjärjestyksessä

Eepos: Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto

 


TÄRKEÄ TIEDOTUS VIHDIN TOIMIPISTEEN OPPILAILLE

Maskisuositusta tiukennettu harrastus- ja ryhmätoiminnassa Vihdissä 19.11. lähtien:
Kasvomaskin käyttöä edellytetään nyt kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä (=maskipakko) ja suositellaan 12 vuotta täyttäneille Vihdin hallinnoimissa sisätiloissa ja yhteiskuljetuksissa harrastus- ja ryhmätoiminnassa. Lisäksi on tärkeää, että myös harrastamaan mennään vain terveenä. Henkilön tulee olla täysin oireeton, eikä lieviäkään oireita saa olla. Maskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, pois lukien urheilutilanteet. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka terveydentilansa vuoksi eivät voi maskia käyttää.

Tiedote 18.11.2020

https://www.vihti.fi/blog/2020/11/18/henkilokunnan-maskisuositus-voimaan-peruskouluissa-torstaista-alkaen/

Lohjalla toimintamme jatkuu nykyisillä suosituksilla


Ohjeita konsertteihin ja soittajaisiin


Kasvomaskisuositus 7.10.2020 alkaen

Lohjan kaupungin tiedote 6.10.2020

Kasvomaskisuositus taiteen perusopetukseen (=musiikkiopisto), vapaaseen sivistystyöhön ja toiselle asteelle tulee voimaan 7.10.2020. Liitteenä Lohjan kaupungin tiedote ja tässä viestissä tärkeitä tarkennuksia liitteeseen.
Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa THL ja Lohjan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee nyt myös 7.10.2020 alkaen taiteen perusopetusta, vapaata sivistystyötä, toisen asteen oppilaitoksia ja nuorisotiloja.
Suositus koskee kaikkia 15 vuotta täyttäneitä.
Lähtökohtaisesti oppilaat ja huoltajat hankkivat maskit itse, mutta maskeja on saatavilla vähävaraisille maksutta. Kasvomaskien jakelua vähävaraisille on Lohjan kirjastojen palveluaikoina seuraavissa kirjastoissa: Pääkirjasto, Virkkala, Karjalohja, Sammatti, Saukkola ja Pusula. Kasvomaskien jakelupisteissä ei kerätä henkilötietoja. Vihdin osalta tietoa jaettavista maskeista alla olevasta linkistä.

https://www.vihti.fi/blog/2020/09/18/maksuttomien-kasvomaskien-jakelupisteet/

Musiikkiopistolla maskia suositellaan käytettävän aulatilojen ja muiden yleisten tilojen lisäksi myös opetustilanteessa, mikäli se on opetuksen sujumisen kannalta mahdollista.
Suositus koskee myös konserttitilanteita.
Muistutamme myös elokuussa annetusta turvallisuusohjeesta, että huoltajien ja muiden saattajien oleskelua musiikkiopistojen tiloissa tulee välttää mahdollisuuksien mukaan.
Tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja ovat edelleen käsienpesu, turvavälit, tarpeettomien kontaktien välttäminen ja oikea yskimis- ja aivastamishygienia. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Maskien pukemisen ohjevideo löytyy:

Näin käytät kasvomaskia oikein – video

Kun maskisuositus tulee voimaan, koskee se kaikkia koulun/nuorisotilan/oppilaitoksen tiloissa toimivia ja vierailevia (tietohallinto, huoltohenkilöstö, huoltajat jne.), mikäli ovat tekemisissä oppilaiden, nuorten tai henkilökunnan kanssa (lähikontakti yli 15 min, turvaväli ei toteudu)


Musiikkiopiston lukuvuosi 2020-2021 on alkanut. Pyydämme tutustumaan oheisiin liitteisiin huolellisesti. Tietoa on tämän vuoden poikkeuksellisesta ilmoittautumisesta, ohjeet turvalliseen opiskeluun musiikkiopistolla sekä käytännönasioiden tiedote.

Turvallisuusohjeita

Yleistiedote 2020-2021

  

Tiedote Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston oppilaille ja huoltajille 8.5.2020

Korona-kevät on loppusuoralla. Suuri kiitos kaikille musiikkiopiston oppilaille, huoltajille ja opettajille joustavuudesta ja sinnikkyydestä haastavassa tilanteessa. Yhdessä olemme tästä selvinneet ja paljon uutta oppineet. Tästä on hyvä mennä eteenpäin.
Toukokuun viimeiset viikot lukukauden loppuun saakka musiikkiopiston opetus jatkuu pääsääntöisesti etäopetuksena ja lähiopetusta on mahdollista antaa 14.5. lähtien vain välttämättömistä syistä.
Jos opettaja yhteistyössä oppilaan ja huoltajan kanssa tulee siihen tulokseen, että opintojen etenemisen tai kevään arviointien kannalta on välttämätöntä järjestää esimerkiksi säestysharjoitus tai pienimuotoinen taitonäyte opiston tiloissa, se voidaan järjestää 14.5. lähtien THL:n hygieniasuositukset huomioon ottaen.
Muskari- ja musiikin hahmotusaineiden (mupe) opetus sekä orkesterien ja kuorojen toiminta järjestetään etäopetuksena kevätlukukauden loppuun saakka.
Kevään opetuskerrat täyttyvät eri opetuspäivien osalta jo viikoilla 20 ja 21, tiistaista 12.5. alkaen. Varmista kevään viimeiset tunnit omalta opettajaltasi.
Mikäli uusia ohjeita ei tule, musiikkiopiston opetus jatkuu elokuussa normaalisti lähiopetuksena.
Ilmoittautumispäivä on ma 17.8. ja ensimmäinen opetuspäivä ke 19.8.

Yhteistyöstä kiittäen
Hanna Repo-Nikkanen, rehtori


PERHEKONSERTTI JA PÄÄTÖSKONSERTTI

Järjestämme maaliskuussa perutun Perhekonsertin etäkonserttina nyt toukokuussa. Konsertti on katsottavissa keskiviikkona 20.5. klo 19 lähtien opiston Youtube-kanavalla. Esitykset ilmoitetaan ja videot lähetetään omalle opettajalle. Linkki konserttiin tulee huoltajien sähköpostiin.

Tervetuloa myös opiston lukuvuoden päätöskonserttiin keskiviikkona 27.5. klo 19.00 lähtien Youtube-kanavallamme. Linkki konserttiin tulee huoltajien sähköpostiin.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen,

Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston väki


ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTON AVOIMELLE OSASTOLLE ON ALKANUT osoitteessa lumo.eepos.fi/hakeudu oppilaaksi
Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 31.8.2020.
Jos et ole musiikkiopiston oppilas, mutta haluat esim. laulaa kuorossa, ilmoittaudu avoimelle osastolle.

 

 

 

 

 

 

 

 


Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston tiedote oppilaille ja huoltajille 1.4.2020

Valtioneuvosto on 30.3.2020 linjannut, että oppilaitokset jatkavat opetusta etänä 13.5. saakka. Myös Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto jatkaa etäopetuksen antamista vähintään 13.5. saakka.
Tarkemmat tiedot kevään opetuspäivistä ja arvioinneista saa omalta opettajalta.
Keväällä 2020 jaettavat päättötodistukset postitetaan oppilaille kotiin.
Samoin valtioneuvoston linjauksen mukaan yleisötapahtumat, eli musiikkiopiston tapauksessa kaikki yleisölle avoimet konsertit, perutaan 31.5.2020 saakka.

 


SELLONSOITON OPETTAJAKSI MUSIIKKIOPISTOON?

Hakuaikaa on jatkettu. Se päättyy torstaina 30.4.2020 klo 15.00.
Täydellinen hakuilmoitus sekä hakuohjeet: www.kuntarekry.fi, työavain LOH-06-18-20.

 


Musiikkiopiston tiedote 17.3.2020

Valtioneuvosto on 16.3. linjannut suositukset taiteen perusopetuksen järjestäjille koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi.Taiteen perusopetuksen, mukaan lukien Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston lähiopetus, konsertit ja tapahtumat, keskeytetään 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi. Linjaus astuu voimaan keskiviikkona 18.3.2020. Tästä eteenpäin oppilaitokset järjestävät opetuksen muulla tavoin, mm. etäopiskeluna, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja ratkaisuja hyödyntäen sekä tarvittaessa itsenäisenä opiskeluna.
Valtioneuvosto suosittaa, että taiteen perusopetuksen järjestäjät ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi turvaten samalla mahdollisimman hyvin opetuksen järjestämisen.
Pyrkimällä toteuttamaan opetusta niin hyvin kuin se poikkeustilanteessa on mahdollista, pääsemme varmasti parhaaseen lopputulemaan.
Myös Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto siirtyy antamaan opetusta etänä 18.3. lähtien parhaansa mukaan. Opettaja sopii opetuksen yksityiskohdista oppilaan/huoltajien kanssa ja ensisijaiset kysymykset opetuksen järjestämisestä osoitetaan opettajalle.
Etäopetuksen antaminen on sallittua jo tiistaina 17.3. Ole yhteydessä opettajaan.
Pyrimme parhaaseen mahdolliseen tiedotukseen tässä erikoistilanteessa.
Tilanne on hyvin poikkeuksellinen ja yht’äkkinen, joten pyydämme kaikilta kärsivällisyyttä ja luovaa otetta
Tuokoon musiikki tänäkin keväänä iloa ja virkistystä meille kaikille! Annetaan soiton ja laulun soida!
Rehtori Hanna Repo-Nikkanen

La 21.3. ja ke 25.3. soitinesittelytapahtumat Lohjalla ja Nummelassa ON PERUUTETTU


 


MUSIIKIN HAHMOTUSAINEIDEN OPETTAJAKSI MUSIIKKIOPISTOON?

Hakuaika päättyy 20.3.2020 klo 15.00. Täydellinen hakuilmoitus alla.

Musiikkioppilaitoksen_opettaja_musiikin_hahmotusaineet

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Rehtori Hanna Repo-Nikkanen 044-3741485
hanna.repo-nikkanen@lohja.fi


YHTEISSOITTOVIIKKO

Yhteissoittokonsertti Nummelassa, seurakuntakeskuksen kirkkosalissa tiistaina 28.1. klo 19

 


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Kevätlukukauden opiskelu alkaa tiistaina 7.1.2020. Kaikki syksyllä oppilaana olleet musiikkiopistolaiset ja muskarilaiset jatkavat automaattisesti, erillistä ilmoittautumista kevätlukukaudeksi ei tarvita.


KEVÄÄKSI MUSKARIIN? UUSIEN MUSKARILAISTEN ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ!

ILMOITTAUTUMISAIKAA ON PE 31.1.2020 ASTI.
PÄÄSET ILMOITTAUTUMISEEN TÄSTÄ 

(Huom! Syksyllä muskarissa olleiden ei tarvitse ilmoittautua uudestaan)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


TIEDOTE UUDESTA OPETUSSUUNNITELMASTA

OPS-tiedote koteihin