Tukea tarjolla lohjalaisille lapsille, nuorille ja perheille

Lohjan kaupunki tukee perheitä arjen haasteissa ja huolehtii, että lapset ja nuoret saavat vaikeissakin tilanteissa apua.

Apua ja tukea tarvitaan oppimiseen ja perheen hyvinvointiin varmasti monessa kodissa. Useissa kodeissa sovitetaan yhteen etäopiskelua ja vanhempien etätyötä tilanteessa, jossa myös moni tuttu harrastus on tauolla. Etäopiskelua suositellaan kaikille, joille se on mahdollista. Lohjalaiset perusopetuksessa opiskelevat lapset ja nuoret ovat pääsääntöisesti etäopetuksessa ja myös toisen asteen opinnot toteutuvat etäyhteyksin. Koulujen ja oppilaitosten henkilöstö on yhteydessä opintojen sujumiseksi kaikkiin koululaisiin. Koululaisia ja heidän perheitään kannustetaan olemaan tarvittaessa yhteydessä koulujen ja oppilaitosten henkilöstöön, nuorisokeskukseen ja muihin tarpeiden mukaisiin tahoihin tässä poikkeustilanteessa.

Lohjalla tukea tarjoavien tahojen yhteystietoja:

Lapsiperheiden palveluohjaus on ohjausta ja neuvontaa lapsiperheille kuuluvista palveluista. Palvelu on tarkoitettu kaikille lohjalaisille lapsiperheille ja lapsiperheiden parissa työskenteleville. Palveluohjaus on vapaaehtoista ja maksutonta. Kun tarvitset tietoa lapsiperheiden palveluista ja ohjausta niiden pariin, voit soittaa palveluohjaajalle arkisin numeroon 044-369 1200, (jätäthän yhteystiedot linjojen ollessa varattuja takaisinsoittoa varten). Mikäli haluat ottaa yhteyttä sähköisesti, halutessasi nimettömästi, voit tehdä sen ”pyydä apua”-napin kautta. Kuntalaiset voivat palvelun kautta lähettää minkä tahansa omaan, ystävän, läheisen tai perheenjäsenen tuen tarpeeseen liittyvän kysymyksen.

Lasten, nuorten ja perheiden lautakunta on päättänyt 1.4.2020, että poikkeustilan aikana 16.3.2020 alkaen kunnallisessa varhaiskasvatuksessa ei peritä asiakasmaksuja niiltä päiviltä, jolloin lapsi on poissa varhaiskasvatuksesta.
Lue lisää tiedotteesta 3.4.2020.

Perhekeskuksen psykososiaalisen tuen päivystävät puhelimet tarjoavat tukeaan perheisiin seuraavasti (jätäthän yhteystiedot linjojen ollessa varattuja takaisinsoittoa varten).
-Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu tarjoaa puhelimitse tukea lapsiperheiden arjen haasteisiin, ma – pe klo 8-15, puh. 044 369 4170.
-Perheneuvolan puhelinpäivystys (0-12 v. lasten ja perheiden asioissa) ma- pe klo 10 – 12, p. 044 369 1288
-Nuorisoperheneuvolan puhelinpäivystys (13-17 v. nuorten ja huoltajien asioissa) ma-pe klo 10 – 12, p. 044 369 1299
-Neuropsykologin puhelinaika perheille sekä varhaiskasvatuksen ja opetustoimen henkilöstölle ma- pe klo 10 – 12, p. 044 374 0095. Neuropsykologi ohjaa ja konsultoi oppimisvaikeuksiin, tarkkaavaisuusvaikeuksiin, autismikirjoon ym. neurokirjon ja kehityksellisiin häiriöihin kuuluvissa kysymyksissä ja huolissa.

Opiskeluhuollon psykologeilta ja kuraattoreilta saa keskusteluapua mieltä painaviin asioihin ja heille voi jättää yhteydenottopyynnön. Heidän yhteystietonsa löydät perusopetuksen osalta Pedanetista ja toisen asteen oppilaitosten osalta verkkosivuiltaan.  Konflikteihin ja kiusaamiseen liittyvissä asioissa tukea ja apua saa K-0-koordinaattorilta puhelimitse ma-pe puh.044 3747 806

Lohjan kaupungin nuorisotyö, Ohjaamo ja Nuorisokeskus tarjoavat palveluita ja toimintaa lohjalaisille nuorille.
Nuorilohja.fi/ajankohtaista -sivulla löydät ajantasaiset tiedot:
-Ohjaamon ja Nuorisokeskuksen palveluajat
-Discord -nettinuokkarin aukioloajat ja liittymislinkki
-Nuorisotyön Twitch-striimien tiedot
-Nuoriso-ohjaajien yhteystiedot ja yhteydenottotavat: Henkilöstön yhteystiedot

Lapsiperheiden sosiaalipalvelut tarjoaa keskustelutukea, ohjausta ja neuvontaa puhelimitse perheiden tilanteen helpottamiseksi. Työntekijöitä voi tavoitella pääsääntöisesti arkisin ma-pe klo 9-15 välisenä aikana numerosta 044 374 3261. Akuuteissa, kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä:
-Virka-aikana klo 8.00-15.00 sosiaalipäivystäjään puh: 0500 486101
-Virka-ajan ulkopuolella klo 15.00-8.00 Länsi-Uudenmaan Sosiaali- ja kriisipäivystykseen puh: 09 816 42439.

Aikuissosiaalityön puhelinneuvonta ja ajanvaraus ma – pe klo 9 – 12 numerosta 044 374 3999
Aikuissosiaalityön palvelujen puoleen voit kääntyä esimerkiksi seuraavissa elämäntilanteissa:
-Tarvitset tukea arkielämän hallintaan ja suunnitteluun
-Olet työtön ja tarvitset sosiaalista kuntoutusta tai ohjausta työllisyyspalveluihin
-Olet asunnoton tai sinulla on ongelmia asumisessa
-Sinulla on alkoholi- tai muu riippuvuusongelma
-Mielenterveyden ongelmat haittaavat arkesi sujumista
-Olet kohdannut äkillisen kriisin, kuten eron, häädön tai velkaantumisen
-Tarvitset sosiaaliturvaan ja -palveluihin liittyvää neuvontaa

Kokoamme valtakunnallisia digitaalisia palveluita Lohjan Pedanet-sivustolle. Tarjolla on tukea perheiden erilaisiin tilanteisiin ja koronan aiheuttamaan huoleen puhelimitse, chatilla sekä myös ryhmämuotoisesti. Lohjan kaupungin Korona-info -sivuun päivitetään aina ajankohtaisin tieto poikkeustilanteen aikana.

Share This