Lohjanjärven säännöstelyn kehittäminen – yleisötilaisuus lupamuutoshakemuksesta

Lohjanjärven säännöstelyn muuttamisen lupahakemusvalmistelusta järjestetään yleisötilaisuudet Lohjalla ja Raaseporissa tiistaina 19.6.2018.


Lohjanjärven säännöstelyluvan lupamääräykset eivät nykyisellään mahdollista kaikissa vesitilanteissa järkevää säännöstelyä, koska säännöstely on nykyisellään sidottu kalenteriin. Lupamääräysten muuttamisella voi olla mahdollista tasoittaa virtaamavaihteluita Mustionjoessa sekä turvata paremmin Lohjanjärven virkistyskäytön kannalta sopivat vedenkorkeudet.

Säännöstelyn kehittämistyötä ohjaa ja rahoittaa ohjausryhmä, jossa ovat edustettuina Uudenmaan ELY-keskus, Raaseporin, Lohjan ja Karkkilan kaupungit, Vihdin ja Lopen kunnat, säännöstelyluvan haltija Koskienergia Koskivoima Oy, Helsingin seudun ympäristöpalvelut sekä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry. Säännöstelyn kehittämisen tarkastelutyön on tehnyt Suomen ympäristökeskus. Säännöstelyn kehittäminen sisältyy osana vesistöalueen kuntien Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n kanssa solmimaan Lohikalat Karjaanjoelle -vesistövisioon.

Ohjausryhmä päätti aloittaa valmistelun Lohjanjärven säännöstelyluvan muuttamiseksi. Luvan muuttamista rahoittavat Uudenmaan ELY-keskus, Koskienergia Koskivoima Oy ja alueen kunnista Lohja, Raasepori ja Vihti.

Yleisötilaisuudet säännöstelyn muuttamisen lupahakemusvalmistelusta tiistaina 19.6.2018

  • Lohjan kaupungissa Lukion juhlasalissa klo 17.30–20, osoite Karstuntie 6, Lohja
  • Raaseporin kaupungissa Lärkullan opistolla klo 14–16, osoite Lärkkullantie 22, Karjaa

Raaseporin tilaisuus on kaksikielinen painottuen erityisesti Mustionjokeen. Lohjan tilaisuus painottuu Lohjanjärven ja Hiidenveden alueeseen ja on suomenkielinen. Molemmissa tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Ohjelma

  • Tilaisuuden avaus, kunnan edustaja
  • Säännöstelyn kehittämisryhmän työ – taustat ja tavoitteet, Uudenmaan ELY-keskus Kari Rantakokko
  • Kunnan kommenttipuheenvuoro
  • Säännöstelysuositukset, Uudenmaan ELY-keskus Kari Rantakokko
  • Hakemussuunnitelman esittely, Maveplan Oy Hannu Alatalo

Lisätietoja

Piia Nordström, katupäällikkö, Raaseporin kaupunki, puh. 0400477650, piia. nordström(at)raasepori.fi

Risto Murto, ympäristöpäällikkö, Lohjan kaupunki, puh. 0505675911, risto.murto(at)lohja.fi

Kari Rantakokko, johtava vesitalousasiantuntija, Uudenmaan ELY-keskus, puh. 0405328793, kari.rantakokko(at)ely-keskus.fi

Jaana Pönni, toiminnanjohtaja, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö, puh. 0505751738, jaana.ponni(at)vesiensuojelu.fi