Kasarinäyttely avautunut Lohjan Museossa

No nyt on kasaria! Muistatko aikakauden suositut viihdeohjelmat, kuten Hukkaputken, Velipuolikuun, Mutapainin ystävät, Hymyhuulet? Näyttelyyn on koottu pukuja, alkuperäisiä pukusuunnitelmia ja viihdeohjelmien valittuja paloja.

 

Istahda mukavasti sohvalle tunnelmoimaan, katselemaan aikakauden ohjelmia ja selailemaan lehtiä. Voit kuunnella 80-luvun hittejä tai heittäytyä vaikka discoilemaan.

Yleisradion pitkäaikainen pukusuunnittelija, skenografi Satu-Marja Nygren on tuonut esille luomuksiaan suosituista sketsiohjelmista. Ansioituneen ja palkitun pukusuunnittelijan töitä on nyt esillä ensimmäistä kertaa yleisölle näyttelyn muodossa. Näyttely yhdistää suositut viihdeohjelmat ja niiden puvustukset 1980-luvun ajankuvaan: näyttelyyn rakennettu 80-luvun nuoren huone ja olohuone vievät aikamatkalle kolmen vuosikymmenen taakse.

Näyttelyssä voit pukeutua ihanan kamalaan kasarityyliin ja lähettää kuvasi näyttelyn viestiseinälle osoitteella viestiseina.fi/lohjanmuseo tai jakamalla se Instagramissa tunnisteella #kasarimeininki. Viihdettä tarjoilevat sketsiohjelmien lisäksi suositut aikalaissarjat: mitäpä olisi 80-luvun olohuone ilman Faktahommaa, Reinikaista tai Patakakkosta? Näyttelyn ohjelmapätkät ovat Ylen arkistomyynnin toimittamia ja useimmat niistä löytyvät myös Ylen Elävästä arkistosta. Tervetuloa 1980-luvulle!

Villiä viihdettä ja kasarimeininkiä Lohjan Museossa 23.5. – 2.9.2018

 

Share This