Su 14.00 +2 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 6 m/s.
Ma 14.00 +1 °C, Puolipilvistä, ajoittaista lumisadetta, w 4 m/s.
Ti 14.00 -2 °C, Pilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, n 4 m/s.
Söndag 18.03.2018
Du är här:  INVÅNARE / Kulturtjänster

INVÅNARE

Kulturtjänster

Kulturutbudet i Lojo är mångsidigt och högklassigt. De olika kulturområdena är väl representerade bland evenemangen, som ordnas året runt.

Till de mest kända evenemangen hör Forna tiders julmarknad och Tenordagarna.

Lojo Sommar är en förening som lyder under kulturväsendet i staden och som arrangerar och koordinerar kulturevenemang i Lojo, huvudsakligen sommartid.

För teaterutbudet står utöver Lohjan Teatteri med staden som huvudman två amatörteatrar: Teatteri Trala och barn- och ungdomsteatern Teatteri Saturnus.

Lojo stadsorkester och de övriga orkestrarna som verkar i regionen, bl.a. Arriba!-orkestern, Lohja Big Band och Virkkalan Torvisoittokunta står för musikutbudet i Lojoområdet. I musikbranschen erbjuder Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto grundläggande undervisning.

Man kan syssla med bildkonst vid Lohjan Kuvataidekoulu, som erbjuder grundläggande konstundervisning och i studiecirklarna vid Hiisi-Institutet. Konstutställningar i Lojoområdet ordnas bl.a. i Lindersalen på huvudbiblioteket, på Kässä gård, i magasinet och ladugården vid Lojo museum samt i Tytyri gruvmuseum.

För den som sysslar med litteratur erbjuder det omfattande biblioteksnätet goda möjligheter.

Lojo museum och Tytyri gruvmuseum erbjuder utöver sina föremåls- och bildsamlingar i anknytning till Lojos historia också växlande utställningar. I Sammatti kan man exempelvis ge sig iväg på Lönnrotsrundan.

Lojoregionen erbjuder den aktiva motionären mångsidiga möjligheter, bl.a. simhall, ishall, bowlinghall, golfplan, gym, upplysta friluftsleder och skidspår samt idrottsplaner.

 

Kontaktinformation

Stadsinnehåll

Kulturtjänsterna
PB 71
08101 LOJO

Besöksadress
Fabriksgatan 26
08100 LOJO

Växeln (019) 3690

Kultursekreterare
Kalle Ryökäs 044 362 1130

E-postadress
sivistystoimi(a)lohja.fi
fornamn.efternamn(a)lohja.fi

Öppet
må, on, to 9–16
ti 9–17, fr 9–15

Du är här:  INVÅNARE / Kulturtjänster
Upp