Pe 14.00 -4 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, ne 2 m/s.
La 14.00 -5 °C, Puolipilvistä ja poutaa, n 1 m/s.
Su 14.00 -6 °C, Pilvistä, ja poutaa, nw 2 m/s.
Fredag 19.01.2018
Du är här:  INVÅNARE / Hälsovårdsservice / Familjecentret

INVÅNARE

Familjecentret

Familjecentret stödjer barnens tillväxt och utveckling samt arbetar för familjernas välbefinnande och hälsa genom att erbjuda föräldrarna och barnen stöd och hjälp i ett tidigt skede.  Verksamheten är avsedd för alla barnfamiljer.

Man söker sig till familjecentret redan under graviditeten och tjänster erbjuds ända fram tills den unga uppnår vuxen ålder. Man kan vända sig till oss om man tycker att man behöver stöd i uppgifter som gäller omsorg och fostran i vardagen eller om vardagen beroende på olika livssituationer inte går som den ska och kommande utmaningar tar upp för mycket av ens resurser. Det kan vara fråga om oro, utmatting eller sjukdom som gäller t.ex. barnets utveckling, parförhållandet fungerar inte, man står inför en skilsmässa eller någon annan livskris.

Familjecentret har ett omfattande samarbete med andra aktörer, t.ex. skolan, ungdomscentralen, småbarnspedagogiken, barnskyddet samt organisationer och församlingen.  Tillsammans med de öppna daghemmen erbjuder familjecentret familjer och barn en öppen mötesplats.  I Lojo stads familjekalender och Facebook-sidan för barnfamiljer i Lojo hittar du information verksamhet som är avsedd för familjer. 

I Lojo finns familjecenter på Lohjantähti och i Aurlax.  Entréhallarna i familjecenter står till familjernas förfogande.  Familjecentrets tjänster är frivilliga och också avgiftsfria med undantag för hemservicen. Man kan kontakta medarbetarna under telefontiderna.

.

       

 Servicen vid familjecentret på Lohjantähti

Servicen vid famijecentret i Aurlax

Kommentarer, chefen for familjecentren Eija Tommila, tfn 044 374 0006 eller eija.tommila(at)lohja.fi

Kontaktinformation

Familjecentret i Lohjantähti
Kalevagatan 4, 2:a vån.
08100 Lojo

Öppet
må - to kl. 8.00 - 16.00
fr kl. 8.00 - 15.00
dag före söckenhelg 8.00 - 15.00

Du är här:  INVÅNARE / Hälsovårdsservice / Familjecentret
Upp