Su 14.00 +2 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 6 m/s.
Ma 14.00 +1 °C, Puolipilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, w 4 m/s.
Ti 14.00 -2 °C, Pilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, n 4 m/s.
Söndag 18.03.2018
Du är här:  INVÅNARE / Hälsovårdsservice / Mentalhälsovård- och missbrukarservice / Rehabiliteringshemmet Männikkö

INVÅNARE

Rehabiliteringshemmet Männikkö

Rehabiliteringshemmet Männikkö med 14 bostäder är en serviceboendeenhet som är avsedd för rehabiliteringsklienter inom mentalvården. Enheten har som mål att även rehabilitera klienterna så att de ska klara av att bo självständigt i ett eget hem. Männikkö arbetar efter principen om gemenskap, som går ut på att låta de boende lära sig grundläggande aktiviteter för att bo och leva genom att tillsammans utföra alla sysslor i huset, såsom städning, matlagning och klädvård.
 
Rehabiliteringen ska underhålla den befintliga konditionen och handleda klienterna i dagliga aktiviteter, såsom att sköta om personlig hygien, måltider, städning och tvätt samt medicinering enligt läkarordination. Klienten får handledd träning i att självständigt fatta beslut och sköta ekonomin och andra saker. Rehabiliteringen inbegriper även meningsfull fritidssysselsättning och vård av mänskliga relationer; klienten vägleds till att leva ett ansvarsfullt liv och ta hänsyn till andra. 
 
Den ordinarie vårdpersonalen på Männikkö omfattar utöver en psykiatrisk sjukskötare även tre närvårdare.  
 
Servicen är avsedd för Lojo stads invånare; även de som är bosatta i Nummi-Pusula från den 1 januari 2013.
Besluten om val av boende fattas vid Lojo stads Mentalvårds- och missbrukarservice.  Kontaktperson är socialarbetaren Päivyt Makkonen, tfn 044 369 1295.

Du är här:  INVÅNARE / Hälsovårdsservice / Mentalhälsovård- och missbrukarservice / Rehabiliteringshemmet Männikkö
Upp