Su 14.00 +2 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 6 m/s.
Ma 14.00 +1 °C, Puolipilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, w 4 m/s.
Ti 14.00 -2 °C, Pilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, n 4 m/s.
Söndag 18.03.2018
Du är här:  INVÅNARE / Miljö och natur / Avfall och återvinning / Avfall från gårdsstädning

INVÅNARE

Hantering av avfall från gårdsstädning i Lojo stad

Det bästa sättet att behandla städavfall från gården är flisning och kompostering. Till Munka avfallscentral kan man gratis föra små mängder kvistar och krattningsavfall. Kvistar och annat krattningsavfall ska levereras till avfallscentralen skilt för sig eller så att kvistar som kan flisas går lätt att särskilja från resten av avfallet.

I Lojo stads avfallshanteringsbestämmelser förbjuds bränning av skräp. Till skräp räknas också bl.a. krattade löv, gräsavfall och plastavfall, som det är förbjudet att bränna på fastigheten.

I tätortsområde är det förbjudet att bränna kvistar, ris och löv samt annat avfall på öppen eld. I glesbygdsområde får man bränna små mängder ris, kvistar och obehandlad trävara på öppen eld. En förutsättning är att brännandet inte orsakar olägenheter för miljön eller hälsan. Det är förbjudet att bränna annat avfall på öppen eld.

Omfattande hyggesbränning av skogsmark och halmbränning ska alltid anmälas till den lokala brandmyndigheten.

I Lojo övervakar miljövårdsbyrån att avfallshanteringsbestämmelserna efterlevs. Tillsynen över hälsoolägenheter som beror på bränning ankommer på hälsoövervakningen och brandmyndigheterna övervakar och ger tillstånd att göra upp öppen eld i tätt bebyggda områden med tanke på brandsäkerheten.

Mera information
Miljöinspektör Susanna Komulainen, tfn 044 374 0773, e-post susanna.komulainen(a)lohja.fi

Du är här:  INVÅNARE / Miljö och natur / Avfall och återvinning / Avfall från gårdsstädning
Upp