La 14.00 +2 °C, Pilvistä, ja poutaa, sw 8 m/s.
Su 15.00 +4 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, sw 4 m/s.
Ma 15.00 -2 °C, Pilvistä, ja poutaa, ne 4 m/s.
Lördag 24.03.2018
Du är här:  INVÅNARE / Hälsovårdsservice / Skol- och studenthälsovård / Skolhälsovården / Hälsoundersökningar

INVÅNARE

Hälsoundersökningar

I årskurserna 1, 5 och 8 görs omfattande hälsoundersökningar. Vid dessa tas elevens och familjens liv upp på ett mångsidigt sätt ur såväl elevens och föräldrarnas och/eller vårdnadshavarnas samt skolans synvinkel. Från och med hösten 2016 ingår även en bedömning av funktionsförmågan i de hälsoundersökningar som görs i årskurserna 5 och 8.
 
I den omfattande hälsoundersökningen i årskurs 8 får elever som har fyllt 15 år ett hälsointyg (hälsointyg för ungdom). Det kan till exempel användas när eleven söker till yrkesinriktad utbildning, söker körkort eller mopedkort och i arbetslivet som ett intyg över hälsotillståndet.
Eleverna i årskurs 8 får även ett vaccinationsintyg med sig. Hälso- och vaccinationsintyget behövs i framtiden, så kom ihåg att spara dem!
 
Mer om omfattande hälsoundersökningar (THL) 
De övriga åren kontrolleras elevens tillväxt och hållning och dessutom tar man upp aktuella frågor. Det går också bra att diskutera frågor i anslutning till hälsa och välmående på de grupptimmar hälsovårdaren håller i klasserna. Teman på dessa timmar är bland annat sömn, hälsosam kost, motion, kompisar, droger och nätet.

Allmänt om hälsoundersökningar (THL) 

Du är här:  INVÅNARE / Hälsovårdsservice / Skol- och studenthälsovård / Skolhälsovården / Hälsoundersökningar
Upp