To 14.00 +2 °C, Pilvistä, ajoittaista lumisadetta, w 6 m/s.
Pe 14.00 -3 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, n 3 m/s.
La 14.00 +2 °C, Pilvistä, ja poutaa, sw 6 m/s.
Torsdag 22.03.2018
Du är här:  FÖRETAGARE

FÖRETAGARE

Goda möjligheter för framgång och tillväxt i Lojo

Det centrala läget som en stad med 37 000 invånare i utvecklingskorridoren Helsingfors–Åbo skapar goda förutsättningar för tillväxt. Motorväg E18 till Lojo, som öppnades för trafik i december 2005, krympte resan till huvudstadsregionen till en halv timme och resan till det internationella flygfältet förkortades ytterligare. År 2008 öppnas avsnittet Lojo–Muurla av motorväg E18 och då förkortas resan till Salo till en halv timme. Det tar en timme att köra till Åbo hamn och två att köra till Tammerfors. De nya motorvägslinjerna gör det möjligt att bygga ut industrin och servicen. Det finns också planer på handels- och produktionskoncentrationer längs motorvägen i Lojo och mera områden för turism och rekreation är under planering.

Den mångsidiga näringsstrukturen är en rikedom för orten och nuförtiden stöder sig staden på ben av såväl trä som elektronik, metall och plast. Bl.a. följande företag har verksamhet i Lojo: Elcoteq, Finnforest, Liekki, Loparex, Mahogany, M-Real, Orthex, Plastex, Cencorp, Saajos,… Nanoteknologin gör som bäst starkt inträde som femte ben.

Natur, kultur och tvåspråkighet som trumf

Till Lojos stora styrka hör, utöver tillväxten och den mångsidiga företagsstrukturen, den fina naturen, kultur- och fritidsservicen samt stadens tvåspråkighet. Lojo erbjuder mångsidiga möjligheter till rekreation och hobbyer i en naturskön omgivning. Södra Finlands största sjö, Lojo sjö, ger möjligheter för många slag av vattensport och idrottscentret på Lojoåsen skapar ramarna för annan motion och idrott. Det mångsidiga kulturutbudet täcker såväl kommersiella evenemang som enstaka konserter, idrottsevenemang, utställningar osv. Lojo är en evenemangstad: de årligen återkommande evenemangen Äppelkarnevalen, Tenordagarna, Sjödagarna, Strandjazzen och Forna tiders julmarknad och talrika andra evenemang är vid sidan av sevärdheterna populära mål för gruppresor.

I kärncentrum av Lojo pågår för närvarande stora förändringar. Byggandet av affärslokaler, bostäder och offentliga lokaler syns i centrum: nya byggnader dyker upp med fart i gatubilden efter en lång tid med låg profil i fråga om byggande av verksamhetslokaler.

Folkmängden i Lojo växer på årsnivå med en procent. Tillväxten är behärskad, vilket gör att staden kan erbjuda sina nya invånare och företag den mångsidiga offentliga service de behöver. Det regionala samarbetet inom Hiisiområdet gör utbudet av invånar- och företagsservice ännu mångsidigare och starkare. Levnads- och verksamhetskostnaderna är förmånligare än i huvudstadsregionen, vilket gör Lojo till ett alternativ att beakta.

Välkommen att växa med oss!

Du är här:  FÖRETAGARE
Upp