Su 14.00 +2 °C, Melkein selkeää ja poutaa, w 6 m/s.
Ma 14.00 +1 °C, Puolipilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, w 4 m/s.
Ti 14.00 -2 °C, Pilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, n 4 m/s.
Söndag 18.03.2018
Du är här:  STADEN / Ämbetsverk och inrättningar / Byggverksamhet & stadsteknik / Kosthåll och städservice / Kosthåll

STADEN

Kosthåll

Kosthålls- och städservicen är indelad i fem områden. Varje område leds av en områdeschef, som svarar för kosthållet och städfunktionen inom sitt område. I vår enhet arbetar ca 240 personer som lokalvårdare, kockar, kosthållsarbetare och kosthållsföreståndare. Hela resultatområdet leds av kosthållschefen. Resultatområdets årliga budget uppgår till ca 13,5 miljoner euro.

Kosthålls- och städservicen producerar service åt skolor, daghem, vårdinrättningar samt åt hemmaboende äldre i form av måltidsservice.

Allt som allt tillreder vi dagligen måltider – frukost, lunch, middag och kvällsmat – åt cirka 10 000 kunder. Dessutom har vi hand om kaffe- och matserveringen vid olika sammankomster. Planeringen av menyerna styrs av Statens näringsdelegations näringsrekommendation från 2005.

Daghemsbespisning:

Vi tillreder och serverar bekant och trygg husmanskost med beaktande av teman och fester. Antalet portioner inom daghemsbespisningen (frukost, lunch, mellanmål) är ca 1700/dag.

Skolbespisning:

Antalet portioner inom skolbespisningen är ca 6500/dag. I skolorna tillämpas en sex veckors roterande meny, som förnyas varje läsår. Målet är att tillreda god och näringsrik husmanskost enligt bl.a. rekommendationen för skolbespisningen. Vår ambition är att tidvis bjuda på nya smakupplevelser samt att beakta säsongsvariationerna.

Seniorbespisning:

På stadens inrättningar serveras fem måltider dagligen till ca 250 personer under årets alla dagar. Utöver hälsosam och trygg bespisning satsar vi på traditionella maträtter.

En växande verksamhetsform är måltider som körs hem. Den dagliga volymen är 120–150 portioner.

Du är här:  STADEN / Ämbetsverk och inrättningar / Byggverksamhet & stadsteknik / Kosthåll och städservice / Kosthåll
Upp