Pe 14.00 -4 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, ne 2 m/s.
La 14.00 -5 °C, Puolipilvistä ja poutaa, n 1 m/s.
Su 14.00 -6 °C, Pilvistä, ja poutaa, nw 2 m/s.
Fredag 19.01.2018
Du är här:  STADEN / Stadsinfo / Vänorter / Sverige

STADEN


Sverige

Sverige är ett av de största västeuropeiska länderna med en yta på ungefär 450 000 km². Folkmängden är 8,8 miljoner med 1,6 miljoner bosatt i Stockholm med omnejd. Statsformen i Sverige är grundlagsenlig monarki, och sedan år 1973 har kung Carl XVI Gustav varit statschef.

Växjö

Växjö har en lång och rik historia som sträcker sig ända till 1100-talet, då missionspredikanten Sigfrid anlände till staden för att omvända invånarna till kristendomen. Växjö ligger i Småland på den svenska Östersjökusten, som kännetecknas av stora skogsområden och småsjöar. Invånarna i Växjö stad är 73 770 till antalet. Växjö kommun står för den högsta sysselsättningsnivån i Sverige. Växjös starka sida är det mångsidiga näringslivet som bygger på gott samarbete mellan företagen, staden, och universiteten. Det finns stora internationella företag inom industri och skogsindustri i Växjö, talrika stora högteknologiföretag och snabbt växande IT-företag samt små och medelstora företag. En representant för det nya är projektet The InternetCity, som skapar nätverk mellan 200 IT-företag i Växjö och kringliggande kommuner. År 1999 var Växjö den kraftigast växande staden i Sverige. Kulturlivet i Växjö är rikt och omväxlande. Konferenser, utställningar och konserter med världsberömda toppartister finner där ett naturligt hem. Växjö är berömt för sitt traditionella glas –  blåsningen och utvecklingen presenteras på glasmuseerna i Sverige.

Lidingö

Lidingö är en vacker grön ö invid Sveriges huvudstad. Den ligger på 15 minuters bilavstånd från Stockholms centrum och en kilometer från fastlandet. Den medelstora staden Lidingö med sina 40 000 invånare är en populär bostadsort. Lidingö är ett uråldrigt centrum för kultur. Gravarna från järnåldern bevisar att ön har varit bebodd åtminstone sedan år 600 f.Kr. Karakteristiskt för ön är de stora gröna områdena med rikliga och mångsidiga möjligheter till friluftsliv och tidsfördriv. Företagsstrukturen i Lidingö domineras av små och medelstora företag, men där finns också några stora företag såsom Jacob Widmark, Celsius Tech Electronics AB och AGA AB, som har verksamhet både i Sverige och utomlands.

Kontaktinformation

PR-VERKSAMHET
OCH INTERNATIONALITET

PB 71
08101 LOJO

Kontaktsekreterare
Johanna Alatalo

Besöksadress
Karstuvägen 4
08100 LOJO

tfn +358 19 369 4322
gsm +358 44 374 0200

E-post
johanna.alatalo(a)lohja.fi

Du är här:  STADEN / Stadsinfo / Vänorter / Sverige
Upp