Su 14.00 +2 °C, Puolipilvistä ja poutaa, w 6 m/s.
Ma 14.00 +2 °C, Pilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, w 5 m/s.
Ti 14.00 -2 °C, Puolipilvistä, mahdollisesti vähäistä lumisadetta, n 6 m/s.
Sunnuntai 18.03.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Edvard, Eetu
Olet tässä:  Asukas / Ympäristö ja luonto / Luonto / Retkeily ja ulkoilu / Karnaistenkorven luonto- ja tarinapolku

Asukas

Karnaistenkorven retkeily- ja luontopolut
- karttasovellus nyt käytössäsi

           
Karnaistenkorven retkeily- ja luontopolun palveluja on parannettu. Uusi karttasovellus on käytössä. Karnaistenkorvessa on kaksi laavupaikkaa nuotiopaikkoineen, polttopuineen ja vedenkeittoastioineen. Laavuilla on myös puuseet, kuten lähtöpisteiden parkkipaikoillakin. Polun varrella on nyt myös luontorasteja. Pitkospuita rakennetaan ja korjataan aina tarpeen mukaan. Jäteastioita ei ole, joten kaikki roskat ja jätteet on vietävä mukanaan pois. 


Karnaistenkorven korpimetsää.

Luontopoluille pääsee parhaiten Jantoniementieltä ja Suoniementaipaleelta, joissa on opasteet parkkipaikalle. Lähtöpisteissä on info-taulut, joista saa lisätietoa alueesta. Myös Kisakallion urheiluopiston pihalta voi lähteä omaa yhdyspolkua pitkin Karnaistenkorpeen.


Ahvenalammen rantaa.

Luontopolun varrella on 21 rastia ja niiden info-tauluissa kerrotaan Karnaistenkorven luonnosta, kasveista ja linnuista. Uuden verkkosovelluksen avulla voit katsoa rastien tekstit matkapuhelimen avulla. Lisäksi maastossa on tarinapolun tehtävärasteja, joita koko perhe voi tehdä erillisen vihkosen avulla. Valittavana on polkuja 3,3 km:stä 7,7 km:iin asti. Polusto on kierrettävissä ulkoilukengin. Reitit ja niiden välimatkat selviävät reittikartasta. Tarinapolun vihkosia ja reittikarttoja on saatavilla internetistä, Lohjan kaupungin matkailuinfo-pisteistä tai Kisakallion Urheiluopistosta. Maastossa on myös polkujen risteyskohdissa opaskarttoja ja polut on hyvin merkitty, joten ilman karttaakin poluilla voi eksymättä kulkea.

HUOM! Sadesäällä, syksyisin ja talvisin pitkospuut ovat liukkaita, joten kävele varoen. Varo myös tuulisilla säillä lahoavia puita ja niiden oksia sekä konkeloita. Ne saattavat kaatua tai oksia voi pudota maahan. Liikkuminen poluilla tapahtuu omalla vastuulla. Tulenteko muualla kuin laavujen nuotiopaikoilla on kielletty. Metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko on kielletty myös nuotiopaikoilla ja kertakäyttögrilleissä.


Ahvenalammen laavu.

Karnaistenkorpi on Lohjan laajin yhtenäinen ulkoilualue, jossa on korkeita kalliojyrkänteitä ja laaksopainanteita niiden välissä, pieniä suolaikkuja sekä hiljalleen liriseviä metsäpuroja ja kaksi kaunista metsälampea. Rasteilla kerrotaan Karnaistenkorven kasvillisuudesta, eläimistä ja elinympäristöistä, sekä luonnonilmiöistä. Korven alueella voi jokamiehenoikeuksin liikkua vapaasti, tarkkailla luontoa ja kerätä marjoja ja sieniä. Nauti ja koe hienoja luontoelämyksiä Karnaistenkorven rauhallisella metsäalueella.

Lisätietoa: Lohjan ympäristönsuojelu, ympäristöpäällikkö Risto Murto puh. 050 567 5911 tai risto.murto(a)lohja.fi

Karnaistenkorven rastien ja tekstien valokuvat © Lohjan ympäristönsuojelu

Karttasovellus: Karnaistenkorven luontopolku

Katso lisää kuvia Karnaistenkorvesta tästä!

Yleistä tietoa Lohjan ja Karnaistenkorven luonnosta
 (doc-tiedosto) (pdf-tiedosto)

Karnaistenkorven tarinapolun vihkonen (pdf)

Karnaisten korven retkeily- ja luontopolun kartta

Yhteystiedot

Kaupunkikehitys
Ympäristönsuojelu

PL 71
08101 LOHJA

Käyntiosoite
Karstuntie 4,
08100 LOHJA

Asiointi kaupungintalo Monkolan asiakaspalvelukeskuksen kautta. Tapaamisaika varattava etukäteen suoraan halutun henkilön kanssa. Lista henkilöstöstä.

Vaihde *019 3690
Faksi 019 369 4406

Sähköpostiosoite
ymparistonsuojelu(a)lohja.fi
etunimi.sukunimi(a)lohja.fi

Avoinna
ma-to 8-16,
pe ja aattopäivät 8-15

Olet tässä:  Asukas / Ympäristö ja luonto / Luonto / Retkeily ja ulkoilu / Karnaistenkorven luonto- ja tarinapolku
Sivun alkuun