La 14.00 +1 °C, Pilvistä, mahdollisesti vähäistä sadetta, s 2 m/s.
Su 14.00 -2 °C, Pilvistä, ja poutaa, nw 3 m/s.
Ma 14.00 -0 °C, Pilvistä, ja poutaa, sw 3 m/s.
Lauantai 16.12.2017
Nimipäivää viettävät tänään
Aada, Auli, Aulikki
Olet tässä:  Kaupunki / Kaupunkitietoa / Omenakaupunki / Omenareseptejä

Kaupunki

Ihanan omenapiirakan resepti

Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjäuhoja
1 tl leivinjauhetta

Hiero huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin, mutta älä vatkaa tai vaahdota sitä. Lisää kulhoon jauhot, joissa on sekoitettuna leivinjauhe ja hiero edelleen nämä kaikki sekaisin. Taikinasta tulee aika tönkkö ja vähän muruinenkin. Taputa valmis taikina piirakkavuokaan.

Täyte
1 purkki maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria

Kaada kulhoon kerma ja maitorahka ja sekoita nämä kunnolla, mutta älä siis vatkaa. Lisää joukkoon sokeri. Kaada täyte sitten valmiin taikinan päälle.

Raasta tämän jälkeen kaksi hapanta omenaa ja ripottele ne täytteen päälle. Omenakerroksen päälle ripottele vielä kanelisokeria.

Laita sitten paistos uuniin 175 asteeseen 35 - 40 minuutiksi.

Anna jäähtyä ennen herkutteluhetkeä!

Kannellinen omenapiiras vailla vertaa

Apple Pie - paljon täytettä, vähän taikinaa

Täyte
Noin 1 kg happamia omenoita
1 ¾ dl hillosokeria
1 tl kanelia
1 maustemitallinen muskottia
ripaus suolaa
2 rlk vehnäjauhoja
2 rlk voita

Taikina
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rlk sokeria
150 g kylmää voita
vajaa 1 dl jäävettä

Päälle
kermaa
sokeria

Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Lämpimän piiraan kanssa voi nautiskella vaniljajäätelöä. Jos piirasviipale on kylmä, laita pieni nokare vatkattua kuohukermaa ja nautinto on täydellinen.



 

Olet tässä:  Kaupunki / Kaupunkitietoa / Omenakaupunki / Omenareseptejä
Sivun alkuun