Ma 14.00 -3 °C, Pilvistä, ja poutaa, w 1 m/s.
Ti 14.00 -4 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, s 2 m/s.
Ke 14.00 +0 °C, Pilvistä, ja poutaa, w 2 m/s.
Maanantai 16.01.2017
Nimipäivää viettävät tänään
Ilmari, Ilmo
Olet tässä:  Kaupunki / Kaupungin organisaatio / Elinvoima / Ruoka- ja siivouspalvelut / Ruokapalvelut

Kaupunki

Ruokapalvelut

Ruoka ja siivouspalveluissa on käytössä aluejako viiteen alueeseen, alueen esimiehenä toimii aluepäällikkö ja hän hoitaa alueensa ruoka- ja siivouspalvelut. Kaikkiaan yksikössämme työskentelee noin 240 henkeä laitoshuoltajina, kokkeina, ruokapalvelutyöntekijöinä sekä ruokapalveluesimiehinä. Tulosalueen esimiehenä toimii ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö. Tulosalueen vuotuinen budjetti on noin 13,5 miljoonaa euroa.

Ruoka- ja siivouspalveluissa tuotetaan palveluita kouluille, päiväkodeille, hoitolaitoksille sekä kotona asuville vanhuksille ateriapalvelun muodossa.

Kaikkiaan päivittäin ruokitaan noin 10 000 asiakasta aamupaloin, lounain, välipaloin, päivällisin sekä iltapaloin, lisäksi hoidetaan erilaisten tilaisuuksien kahvituksia ja ruokatarjoiluita. Ruokalistasuunnittelua ohjaa valtion ravitsemusneuvottelukunnan laatimat ravitsemussuositukset/2005.

Päiväkotiruokailu:

Valmistamme ja tarjoilemme tuttua ja turvallista perusruokaa, teemat ja juhlat huomioiden. Päiväkotiruokaa valmistetaan n. 1700 annosta päivässä (aamupala, lounas, välipala).

Kouluruokailu:

Kouluruokaa valmistetaan n. 6500 annosta päivässä. Kouluissa noudatetaan kuuden (6) viikon kiertävää ruokalistaa, joka uusitaan lukukausittain. Tavoitteena on tuottaa hyvää ja ravitsevaa perusruokaa mm. kouluruokasuositusten mukaan. Pyrimme tuomaan ajoittain mukaan uusia makuelämyksiä sekä huomioimaan kausivaihtelut.

Ikäihmistenruokailu:

Laitosruokailussa ruokailee n. 250 henkeä vuoden jokaisena päivänä, 5 ateriaa päivässä. Huomioimme terveellisen ja turvallisen ruokailun lisäksi perinneruoat.

Kasvavana toimintamuotona ovat kotiateriat, joita tuotetaan 120 – 150 annosta päivittäin.

Olet tässä:  Kaupunki / Kaupungin organisaatio / Elinvoima / Ruoka- ja siivouspalvelut / Ruokapalvelut
Sivun alkuun